Cestujícím slouží nové spěšné spoje

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Od 4. ledna mohou cestující v Olomouckém kraji využívat nové spěšné vlaky spojující Olomouc s Lipníkem nad Bečvou a Hranicemi. Soupravy výrazně zkrátily čas jízdy, takže například z Lipníka nad Bečvou je možné dojet do krajského města za 23 minut. 

„KIDSOK projednal provoz spěšných vlaků s Českými drahami. Ve spolupráci s dopravcem tím zajistil plnohodnotné spojení Lipníku nad Bečvou a Olomouce ve špičkách, ale zároveň se zrychlilo spojení z obcí jako Černotín nebo z městyse Hustopeče nad Bečvou do Olomouce. V době provozu spěšných vlaků je zajištěn přestup mezi vlaky z Přerova na vlaky směr Valašsko a opačně ve stanicích Hranice na Moravě nebo Lipník nad Bečvou,“ uvedl ředitel krajského koordinátora dopravy Jaroslav Tomík. 

Cestující najdou v jízdním řádu spěšné vlaky Olomouc – Lipník nad Bečvou – Hranice na Moravě pod označením Sp 1715 a Sp 1717. Vlaky v opačném směru pak nesou označení Sp 1714, Sp 1716 a Sp 1718. Spojení navíc nekončí v Hranicích, ale pokračuje až na Valašsko. Vlaky přitom zastavují také ve stanicích Hranice na Moravě město, Teplice nad Bečvou, Černotín, Špičky, Milotice nad Bečvou, Hustopeče nad Bečvou a Valašské Meziříčí. Všechny spoje jezdí v pracovních dnech.

Další informace najdete v letáku k novým vlakům