České dráhy ruší výzvu k odložení cest vlakem

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

České dráhy již kolem 16. hodiny, jak odpoledne avizovaly, obnovily provoz elektrických vlaků na hlavní trase z Prahy přes Pardubice a Olomouc do Ostravy. Na trať se tak postupně vracejí elektrické soupravy a lokomotivy jak u vlaků pendolino, tak u expresů, rychlíků a regionálních vlaků. 

Postupně dochází také ke zprovozňování jednotlivých souprav. V následujících hodinách se bude jízdní řád vlaků postupně vracet k normálu. Zítra by již měla většina vlaků v České republice jet podle obvyklých jízdních řádů. Postupně se budou na jednotlivé spoje vracet také plánované soupravy. K tomu může docházet také v průběhu čtvrtka. 

Menší omezení zatím trvají na trase z Přerova do Břeclavi a z Hranic na Moravě do Vsetína, ale i zde předpokládáme v nejbližších hodinách postupné obnovení elektrického provozu. Do té doby zde pojedou motorové lokomotivy, komplikací by tak bylo jen menší zdržení vlaků. 

Cestující tak již dnes večer mohou opět plně využívat železniční dopravu. Vypraveny budou již také veškeré noční spoje včetně autovlaku. Výzva Českých drah k odložení cest vlakem tak v současné chvíli již neplatí a cestující již mohou postupně stabilizující se dopravu plně využívat a plánovat své cesty pro zítřejší den.