Mezi Slovenskem a Českou republikou kvůli počasí nepojedou vlaky

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

České dráhy upozorňují, že z 2. na 3. prosince  2014 bude zastavena dálková večerní a noční doprava mezi Českou republikou a Slovenskem. Důvodem je prodloužení výstrahy ČHMU a vydání nové výstrahy Slovenského hydrometeorologického ústavu. Nepojedou také žádné autovlaky. Dráhy se obrací se na cestující s probou, aby své cesty zrušili, odložily nebo využili jiné dopravní prostředky.

Omezení dopravy v úterý 2. prosince 2014 a v noci na 3. prosince 2014 

Vzhledem k pokračující kalamitě, kdy je velká část elektrifikovaných tratí nesjízdná pro elektrické vlaky, upozorňujeme, že velká část vlaků osobní dopravy pravidelně vedených elektrickými soupravami v ranních a případně i dopoledních hodinách nepojede nebo pojede pravděpodobně se značným zpožděním. Náhradní autobusovou dopravu se nedaří zajistit z důvodu špatné sjízdnosti komunikací, ale též pro nedostatek autobusů pro takto zásadní omezení železniční dopravy. 

České dráhy i nadále naléhavě žádají cestující, aby především na elektrifikovaných tratích v námrazou postižených oblastech z důvodu silné námrazy odložili své cesty na příznivější povětrnostní podmínky nebo použili jiný druh dopravy. Rozsah dopravy bude i zítra zásadním způsobem omezený, většina vlaků bude odřeknuta, kapacita spojů bude významně snížena. Omezení se mohou dotknout i neelektrizovaných tratí, ze kterých jsou některé soupravy přesunuty na elektrizované tratě. Děkujeme za pochopení. 

O vedení dalších vlaků se bude rozhodnuto podle aktuální provozní situace a České dráhy o tom budou informovat na webu v sekci mimořádnosti. Děkujeme za pochopení a velmi se omlouváme za nepříjemnosti, které tato kalamitní situace přináší. 

Silně omezena je regionální doprava. Podstatně méně vlaků s výrazně nižší kapacitou jezdí především v okolí Prahy. V důsledku přesunutí motorových souprav z neelektrifikovaných tratí na tratě elektrifikované může být omezen rozsah dopravy a zrušeny některé spoje i na tratích bez elektrické trakce. 

Aktuální informace o omezení provozu na železničních tratích dopravce poskytuje na stránce www.cd.cz/omezeniprovozu. Informace můžete zjistit také telefonicky na Kontaktním centru Českých drah na telefonu 840 112 113.