Městskou hromadnou dopravu v Olomouci čekají změny

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

S novými jízdními řády, které vstoupí v platnost 14. prosince letošního roku, čekají městskou hromadnou dopravu v Olomouci změny. Minulý týden je schválila Rada města Olomouce. 

Tramvaje

Změny se dotknou – linek číslo 1, 3, 4, 5 a 7. Půjde o drobné časové úpravy a zapracování manipulačních jízd do jízdních řádů.

Autobusy

V případě autobusové dopravy časové úpravy postihnou linky 10, 11, 13, 16, 18, 20, 22, 24, 42, 50, 51, 52, 111, příp. 27, 28 a 29. 

Kromě toho dojde k 14. prosinci k rozdělení linky číslo 13. Stávající spoje v úseku Hlavní nádraží – Týneček bude zajišťovat nová linka číslo 31. Spoje v úseku Hlavní nádraží – Šlechtitelů zajistí stávající linka 13. Dále dojde k úpravě linek číslo 24 a 42. Linka číslo 24 bude vedena ze zastávky „dnešní Hraniční“ – Technologický park – Nedvězí – Slavonín, KOVO – „dnešní Hraniční“ a linka č. 42 bude začínat a končit na zastávce „dnešní Hraniční“ a zajišťovat dopravu v rámci Fakultní nemocnice s přestupem na tramvaje. Večerní spoj linky č. 22 ze zastávky Šlechtitelů směr Na Střelnici bude prodloužen až na Ladovu. 

Přejmenování zastávek

S platností nových jízdních řádů změní názvy některé autobusové zastávky. Zastávka MŽ, nový závod se nově bude jmenovat Řepčín, železárny a zastávka MŽ, starý závod se přejmenuje na Řepčín, Máchova. Zastávka Topolany č. 73 se nově bude nazývat Topolany, Bílkova a zastávka Hraniční ponese jméno Nová Ulice.