KIDSOK se aktivně zúčastní akce k Evropskému týdnu mobility v Přerově

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

V příštím týdnu proběhnou v Přerově akce k Evropskému týdnu mobility. Společně s Dopravní a logistickou společností, která ve městě zajišťuje MHD, se 12. ročníku této akce zúčastní také Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (KIDSOK). Akce se letos koná pod heslem Čistý vzduch – je to i na nás! K dalším partnerům patří TyfloCentrum a Magistrát města Přerova.

Pro veřejnost bude ve dnech 16., 17., 18. a 20. září připraven zajímavý program s množstvím informací. Aktivní možnost zapojení se budou mít nejen děti při malování obrázků, ale i účastníci 5. Přerovské cyklojízdy. Občané se dozvědí, jak cestovat v integrovaném dopravním systému. Organizátoři jim také předvedou, jaký je dopad různých druhů dopravy na ovzduší ve městě. KIDSOK si pro příchozí připravil mimo jiné propagační materiály a mapy informující o dopravě objednávané Olomouckým krajem.

Města v České republice se Evropského týdne mobility účastní již od roku 2002. Snaží se tak přispět k podporování městské hromadné dopravy a ovlivnit mobilitu jejich obyvatel. Letošním sloganem, „Čistý vzduch – je to na nás“, chce kampaň Evropského týdne mobility zvýšit povědomí o znečišťování ovzduší díky automobilové dopravě ve městech. Evropská města a obce jsou proto vyzvány k tomu, aby daly občanům díky lepšímu řízení a plánování městské dopravy a zavedení tzv. „zdravých“ dopravních prostředků věští možnost a prostor k tomu, aby nechali svá auta doma a namísto toho využili MHD.

Plakát s úplnými informacemi k akci naleznete níže.