Tazatelé osloví cestující ve vlacích kvůli integraci dalších tratí

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

V březnu dojde ve vlacích na dvou tratích k celodennímu přepravnímu průzkumu. Pro Koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje jej provedou studenti Univerzity Palackého. Průzkum předchází rozšíření integrovaného dopravního systému na tratě 275 a 301.

Průzkum se uskuteční 19. března na trati 301 v úseku mezi Olomoucí a Prostějovem a na trati 275 mezi zastávkami Olomouc a Skrbeň. Bude se týkat pouze osobních a spěšných vlaků. Tazatelé požádají cestující o předložení jízdenky a zodpovězení dotazů, zda přestupují na městskou hromadnou dopravu v Olomouci a Prostějově a jaký druh jízdenky využívají.

„Cílem našeho průzkumu je rozšíření integrace, která přináší větší pohodlí pro cestující. Těm děkujeme za ochotu zodpovědět otázky, které nám pomohou integraci optimálně připravit,“ uvedl ředitel Koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Jaroslav Tomík.

„Dopravní obslužnost je naše priorita. Potřebujeme kvalitní veřejnou dopravu nejen kvůli mobilitě občanů a dobré dostupnosti veřejných služeb,“ uvedl náměstek hejtmana zodpovědný za oblast dopravy Alois Mačák.

Informační leták k přepravnímu průzkumu naleznete níže.