Autobusy 10, 16 a 29 olomoucké MHD dočasně změní trasu

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Od pondělí 12. dubna bude uzavřena pro veškerý provoz část Zikovy ulice v Olomouci. Důvodem je výstavba II. etapy tramvajové trati na Nové Sady. Uzavírka komunikace ovlivní provoz autobusových linek olomoucké městské hromadné dopravy číslo 10, 16 a 29. Linky budou jezdit podle výlukových jízdních řádů uveřejněných na zastávkových označnících a na stránkách Dopravního podniku města Olomouce.

Linka číslo 10 bude obousměrně vedena mezi zastávkami Autobusové nádraží podchod a Fakultní nemocnice/Hotelový dům po objízdné trase ulicemi Tovární a Velkomoravská. Na objízdné trase bude obsluhovat zastávky Velkomoravská a Zenit. Zastávky Trnkova, Zikova a Povel, škola nebudou linkou číslo 10 obsluhovány. Vzhledem ke kratší trase bude jízdní doba linky zkrácena o 2 minuty.

Linka číslo 16 bude ve směru na Nové Sady vedena mezi zastávkami U Botanické zahrady a U Rybářského stavu po objízdné trase ulicemi Schweitzerova, Velkomoravská a Rooseveltova. Na objízdné trase bude obsluhovat zastávky Zenit a Trnkova. Zastávky Povel, škola směr Zikova a Zikova nebudou linkou číslo 16 obsluhovány. V opačném směru bude linka vedena beze změny.

Linka číslo 29 nebude obsluhovat zastávku Zikova. Spoj s původním odjezdem ze zastávky Zikova v 7.19 hod. bude nově veden až ze zastávky Trnkova v 7.20 hodin.