V aplikaci MobilOK bude možné využít k odbavení QR kód, nyní probíhá testování

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Díky mobilní aplikaci MobilOK dochází ke zjednodušení a zrychlení odbavení v systému IDSOK. Po zakoupení dlouhodobé časové jízdenky v e-shopu IDSOK  je možné v aplikaci vizuálně zkontrolovat platnost jízdního dokladu a fotografii uživatele obsluhou odbavovacího zařízení (řidičem, průvodčím nebo revizorem).

Nejrychlejší možností je ověření pomocí QR kódu po přiložení mobilního zařízení ke čtečce kódů (v autobusech VLD se nyní testuje). Po přiložení QR kódu ke čtečce v dopravním prostředku dojde k zobrazení a ověření tzv. časového razítka (informace o platnosti jízdního dokladu), a zobrazí se také fotografie cestujícího. Fotografie je ověřena obsluhou dopravního prostředku. Výhodou aplikace je (např. při nedostupnosti internetového připojení) její plnohodnotné využití v offline verzi, která je vázána pouze podmínkou pravidelné synchronizace v aplikaci.

Pokud nyní nelze z jakéhokoli důvodu zkontrolovat jízdenky pomocí QR kódu v autobusech, lze provést kontrolu pomocí kontrolního obrazce.

Věříme, že vám odbavení pomocí QR kódu ušetří v budoucnu čas a zpříjemní cestu do vámi zvoleného cíle v Olomouckém kraji.