Dopravní podnik slaví 120 let tramvajového provozu

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

V sobotu 1. června si Dopravní podnik města Olomouce připomene 120 let od zahájení tramvajového provozu v hanácké metropoli. Při této příležitosti připravil den otevřených dveří, který se bude konat od 9 do 16 hodin v tramvajové vozovně v Koželužské ulici. 

Příchozí si budou moci prohlédnout historickou tramvaj číslo 223 z roku 1930 s vlečným vozem, všechny typy tramvají, které v současné době DPMO provozuje i první olomoucký elektrobus. 

Milovníci moderních technologií si přijdou na své při virtuální prohlídce nejstarší původní olomoucké tramvaje číslo 16, která je momentálně umístěnav Technickém muzeu v Brně. Vystaveny budou také vozy, určené pro údržbu trolejového vedení, otevřena budou pracoviště údržby v areálu Koželužská a bude probíhat ukázka odbavovacího a informačního systému.

Dále je připraven doprovodný program v podobě ukázek vozidel Policie ČR a Českého červeného kříže. K dispozici bude skákací hrad,  občerstvení a pro děti soutěže o drobné dárky.

Pro přepravu na místo konání je možné využít běžných linek MHD nebo zvláštní linky číslo 120 v úseku Hlavní nádraží – Náměstí Hrdinů, která bude vypravena jako prodloužení linky číslo 3 končící o víkendech běžně na zastávce Sokolská.