Průkazy ke slevám z jízdného IDSOK

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Od září 2018 mohou děti a mládež do 18 let, studenti od 18 do 26 let a senioři nad 65 let využívat 75 % slevy z obyčejného jízdného v dopravních prostředcích objednávaných Olomouckým krajem. Přinášíme praktický přehled průkazů potřebných pro doložení nároku na zlevněné jízdné pro jednotlivé kategorie cestujících. 

Průkaz IDSOK je vydáván k prokázání nároku na jízdné pro kategorie cestujících uvedených v Tarifu IDSOK (Čl. 4., str. 8). Průkaz IDSOK vydávají dopravci (příp. jimi pověřené osoby) v informačních kancelářích uvedených v Příloze č. 1 k Tarifu IDSOK. Podmínky k vydání průkazu IDSOK naleznete zde (Čl. 5., str. 9).

Mezinárodní průkaz ISIC mohou již třetím rokem využívat žáci a studenti pro své jízdy v osobních a spěšných vlacích, autobusech a v městské hromadné dopravě v Olomouckém kraji. Studenti jím mohou nahradit papírový žákovský průkaz 15-26 let. Více zde.

Podrobný návod jak postupovat při vyřizování Žákovského průkazu (15 – 26 let) uvádíme zde (Čl. 16., str. 16).

Praktický přehled prokazování nároku na jednotlivé i časové zlevněné jízdné ve výši max. 25% plného (občanského) jízdného naleznete zde.

průkazy na slevu