V krajských autobusech zaplatíte snadno a rychle bezkontaktní platební kartou. Zde je návod

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Ilustrační foto - V krajských autobusech zaplatíte snadno a rychle bezkontaktní platební kartou. Zde je návod - IDSOK 1

Už několik měsíců lze v krajských autobusech IDSOK zaplatit za jízdné bezkontaktními platebními kartami.

Pro bezhotovostní zaplacení jízdenky stačí, aby cestující využil svoji běžnou bezkontaktní platební kartu, bez nutnosti hledat hotovost. Odbavit se s pomocí karty je možné ve všech autobusech IDSOK v Olomouckém kraji.

„Karty je možné využít jak k úhradě jízdného do výše 500 korun, tak i jako nosiče časových jízdenek,“ říká ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Kateřina Suchánková.

Návod na zaplacení jízdného kartou:

Pokud si cestující předem zakoupil elektronickou jízdenku v e-shopu, stačí, aby řidiči sdělit cíl své cesty a přiložil kartu k terminálu. Řidiči se následně jeho elektronická jízdenka zobrazí na displeji.

Druhou možností je, zakoupit si jednotlivé jízdné (cestující nemá na kartě elektronickou jízdenku). V tomto případě stačí oznámit řidiči cíl své cesty, cestujícímu je sdělena cena jízdného a přiložením karty k terminálu cestující jízdné zaplatí. Po provedení platby vyjede klasická papírová jízdenka.

Časové jízdenky je možné získat v e-shopu KIDSOK, na předprodejních místech a v e-shopu Dopravního podniku města Olomouce.

Návody, jak v autobusech IDSOK bezhotovostně zaplatit, najdete zde:

Animace_VLD.MP4

Animace_MHD.MP4