V kraji přibudou nové autobusové spoje

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Olomoucký kraj zavede s nadcházejícím vyučovacím rokem nový spoj, které usnadní žákům a studentům cestu do škol v Mohelnici. Taktéž na Jesenicku vznikne nový spoj, který propojí okresní město s Mikulovicemi a Zlatými Horami. Opatření připravil krajský koordinátor dopravy KIDSOK.

Od 3. září mohou cestující počítat s novým spojem na trase z Moravské Třebové do Mohelnice. Vyrazí z Moravské Třebové v 6.12, aby byl v 6.42 na zastávce Mohelnice, autobusová stanice a v 6.46 u firmy Siemens a v 6.49 na zastávce Mohelnice, železniční stanice. V Mohelnici bude možné přesednout na osobní vlaky ve směru Olomouc – Prostějov – Nezamyslice a Zábřeh – Šumperk – Kouty nad Desnou. V takovém případě budou lidí v krajském městě už v 7.26 hodin. Spoj mimo jiné usnadní žákům dojíždění na nultou vyučovací hodinu. Pomůže to nejen dětem z Moravské Třebové, ale také Borušova, Gruny a Studené Loučky.

„Na vylepšení dopravního spojení Moravské Třebové a Mohelnice i nadále pracujeme. Další změny připravujeme k 1. lednu příštího roku. Měly by usnadnit cestováním především lidem z Moravské Třebové, kteří do Mohelnice dojíždějí za prací,“ říká ředitel KIDSOK Jaroslav Tomík.

S novým spojem mohou od 3. září počítat také na Jesenicku. Autobus vyrazí v 11.30 ze zastávky Jeseník, autobusové nádraží přes Mikulovice do Zlatých Hor. KIDOSK připravuje opatření, aby toto spojení v budoucnu navazovalo na spěšné vlaky.