Jízdenka IDSOK se v uplynulých týdnech mimořádně osvědčila

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Veřejnou dopravu v Olomouckém kraji od září významně zjednodušuje jedna jízdenka platící ve vlacích, v autobusech i v MHD. Cestující mohou této výhody využívat díky zcela dokončené tzv. tarifní integraci dopravy (jednotný cenový systém v příměstské dopravě objednávané krajem). 

Jednotná jízdenka platí na všech spojích objednávaných Olomouckým krajem. Těmi jsou osobní a spěšné vlaky a příměstské autobusy. Lidé na ni mohou cestovat také městskou hromadnou dopravou v Olomouci, Prostějově, Přerově, Hranicích, Zábřehu a Šumperku. 

Všechny vozy, kde tarif platí, jsou označeny venkovní nálepkou s logem systému umístěnou při vstupu do vozidla. Rozšiřující extra novinkou je, že na autobusech v čelních panelech je nyní i světlené diodové provedení symbolu, aby cestujícím zjednodušil vizuálně a na dálku i v nepříznivém počasí přehled o vozidlech, kde platí tarif IDSOK. 

„První zkušenosti cestujících jsou jednoznačně pozitivní, na dokončení tarifní integrace máme jen kladné ohlasy,“ říká ředitel krajského koordinátora dopravy Jaroslav Tomík. Ten považuje zpětnou vazbu od cestujících za potvrzení správnosti dřívějších strategických rozhodnutí. Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje nyní pracuje na postupném zavádění bezkontaktního odbavení včetně časových jízdenek a ve spolupráci i se sousedními krajskými koordinátory i na rozšíření studentského průkazu ISIC uznávaného jako žákovský průkaz.