Dopravci se na Jarní Floru připravili

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Ve čtvrtek začne v Olomouci jarní etapa květinové výstavy Flora. Akci bude až do neděle tradičně hostit stejnojmenné výstaviště. Na akci se připravili i dopravci, kteří mají pro cestující zvláštní nabídku. 

Na zahradnickou výstavu se může každý vydat vlakem ČD se zvýhodněnou jízdenku VLAK+ Flora. Z olomouckého hlavního nádraží k výstavišti dovezou návštěvníky historické motorové vozy M850 „Hydra“  a M131 „Hurvínek“. Tradičně najdou návštěvníci na veletrhu i stánek tohoto dopravce.

Na výstavu Flora do Olomouce za polovinu

Sleva VLAK+ Flora Olomouc představuje 50 procent z ceny zpátečního jízdného z kteréhokoliv místa v České republice. Aby byla jízdenka s touto slevou uznána i pro zpáteční cestu vlakem, je nutné si ji nechat označit razítkem na výstavišti ve stánku Českých drah, který návštěvníci naleznou ve foyer v pavilonu „A“ olomouckého výstaviště. Jízdenku lze zakoupit do všech stanic či zastávek začínající názvem města Olomouc. První den platnosti jízdenky může být v rozmezí od 21. do 24. dubna 2016.

„Hydrou“ nebo „Hurvínkem“ z hlavního olomouckého nádraží až na výstaviště

Zpříjemnit si návštěvu jarního zahradnického veletrhu Flora Olomouc může každý romantickou jízdou historickým motorákem. Z olomouckého hlavního nádraží je dovezou motoráky Hydra a Hurvínek až na zastávky Olomouc-Smetanovy sady nebo Olomouc-Nová Ulice, které leží na dohled výstaviště. Pendlovat Olomoucí budou po celou dobu výstavy od 21. do 24. dubna mezi 9. a 18. hodinou. Prodej jízdenek bude pouze ve vlaku, kapacita vozů je omezena a nelze v nich přepravovat jízdní kolo. Jednosměrné jízdné stojí 20 Kč, děti od 6 do 15 let platí polovinu, nejmenší do 6 let pojedou zdarma. Přeprava kočárků nebo psa stojí 10 korun.

Na Floru se připravil také Dopravní podnik města Olomouce. 

Tramvajový provoz

Ve čtvrtek 21. a v pátek 22. dubna bude vzhledem k očekávané zvýšené frekvenci cestujících vypravena posilová tramvajová souprava, která bude v cca 8  hodin a opětovně v cca 9 hodin vedena jako posilový spoj na lince číslo 6 na trase Fibichova – Nová Ulice. 
V sobotu 23. a v neděli 24. dubna bude v ranních hodinách posílena linka číslo 4. V odpoledních hodinách budou spřažené soupravy dle přepravních potřeb vyměněny za sólo vozy.

Autobusový provoz

Ve čtvrtek 21.  a v pátek 22. dubna bude dle přepravní potřeby nasazen vždy cca od 7.45 do 9.15 hod.  posilový vůz na lince X.

V sobotu 23.  v neděli 24. dubna budou od ranního výjezdu na všechny kurzy linky X nasazeny kloubové autobusy. Kloubové autobusy budou dle přepravních potřeb v průběhu dne vyměněny za sólo vozy.