Tazatelé osloví cestující ve vlacích a v autobusech kvůli přepravnímu průzkumu

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Ve středu 6. dubna 2016 opět proběhne ve vlacích na dvou železničních tratích celodenní přepravní průzkum a dále také v úterý 19. dubna 2016 v autobusech na níže uvedených linkách.

Pro Koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje tento průzkum na základě výborné spolupráce opět zrealizují studenti Univerzity Palackého, Olomouc.

Tazatelé osloví každého cestujícího ve vlacích na železniční trati 275 ( úsek Olomouc – Skrbeň), 301 ( úsek Prostějov – Olomouc) a v autobusech na linkách 780120 (Prostějov – Olšany u Prostějova – Lutín – Olomouc), 780960 (v úseku Olomouc – Prostějov), 890724 (Olomouc – Prostějov), 920030 (v úseku Olomouc – Prostějov), 950107 (v úseku Olomouc – Prostějov) a zaznamenají zejména výchozí i cílovou zastávku, druh jízdního dokladu a zda cestující přestupují na MHD zóně 71 Olomouc nebo v zóně 41 Prostějov. Všechny údaje zaznamenají do formuláře.

„Data z přepravního průzkumu nám pomůžou navýšit zkvalitnění služeb poskytovaných cestujícím. Dozvíme se z nich, jak a kde přestupují, jaké typy jízdních dokladů používají a budeme moci ještě optimálněji nastavit celý integrovaný dopravní systém,“ uvedl ředitel KIDSOK Jaroslav Tomík.