Uznávání dokladů jinými dopravci se rozšiřuje

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Využívání jízdních dokladů IDSOK se rozšíří o vybrané spoje zajíždějící do Olomouckého kraje z jiných regionů. Opatření začíná platit 1. ledna 2016. 

Občané cestující spoji dopravců zapojených do IDSOK (Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje) budou moci využívat některé spoje společností ČSAD Vsetín, ČSAD Ústí nad Orlicí a VYDOS BUS. Podmínkou bude dodržení zónové a časové platnosti příslušného dokladu. 

V případě ČSAD Vsetín se opatření dotkne linek číslo 940036 v úseku Bystřice p. Host., nám. –  Přerov, aut. st., 940042 v úseku Kelč,  Lhota , náves – Kelč, aut.st. a 940053 v úseku Hustopeče n. Bečvou, rozc. – Olomouc, aut. nádr. 

Pro ČSAD Ústí nad Orlicí bude platit na linkách číslo 700950 v úseku Cotkytle, ObÚ – Králíky, aut. st. a 680880 v úseku Moravská Třebová, aut. nádr. – Mohelnice, žel. st. 

VYDOS BUS bude uznávat doklady IDSOK na lince číslo 810630 v úseku Želeč, křiž. –  Prostějov, aut. st.

Nové opatření přinese občanům výhodu v podobě možnosti cestovat spoji dopravců, kteří nejsou zapojeni do krajského integrovaného dopravního systému. Během jízdy přitom budou moci přestupovat také na městskou hromadnou dopravu v Olomouci, Přerově, Hranicích a Prostějově. 

Časové doklady IDSOK, kterých se změny týkají

7 denní – občanské, zlevněné, žákovské do 15 let, žákovské 15  – 26 let, Senior 65+
Měsíční – občanské, zlevněné, žákovské do 15 let, žákovské15  – 26 let, Senior  65+