KIDSOK přijímá připomínky k návrhu jízdního řádu

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Veřejnost může připomínkovat nový jízdní řád na železnici pro období 2015/2016. Připravuje jej státní organizace Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), která v minulých dnech dokončila první fázi celého procesu. Od SŽDC materiál získal také Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje. 

KIDSOK nyní vytvořený návrh předkládá veřejnosti k připomínkování prostřednictvím svých webových stránek. Návrh je pracovním materiálem, který se bude na základě obdržených připomínek, podnětů a průběžného projednávání s dopravcem upravovat. Občané i instituce mohou na adresu kidsok@kidsok.cz zasílat připomínky k vlakům objednávaným Olomouckým krajem do 13. července 2015. Jsou to vlaky kategorie Os a Sp. 

Pokud autor připomínek výslovně požádá o písemnou reakci, bude mu následně zaslána. Jestliže budou připomínky směřovány k vlakům objednávaným ministerstvem dopravy, postoupí je KIDSOK právě jemu. 

Návrh nového jízdního řádu reflektuje největší připravované změny. 

K těm patří plánované zavedení pásmových spěšných vlaků Valašsko – Hranice – Lipník – Olomouc a zpět. Spoje budou mezi Valašskem a Hranicemi zastavovat ve všech stanicích a zastávkách, ovšem  mezi Hranicemi a Olomoucí zastaví jen v Lipníku nad Bečvou. Doba jízdy mezi Lipníkem nad Bečvou a Olomoucí bude činit 23 až 24 minut. 

Další změnu zaznamená ranní vlak ze Dzbelu s příjezdem do Prostějova o půl sedmé. Ten pojede i ve všední dny letních prázdnin. Podobné opatření vlak čeká již během letošních letních měsíců. 

Na podzim letošního roku bude zprovozněna nová zastávka. V jízdních řádech bude označena jako Červenka, zastávka. 

Vybrané osobní vlaky mezi Šumperkem a Uničovem budou v pracovní dnech mimo letní a zimní prázdniny pokračovat zrychleně ráno do Olomouce a odpoledne zpět.

Návrhy jízdního řádu naleznete v přílohách.