KOMBI ZÓNA usnadní cestování v integrovaném dopravním systému

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje od 1. července zavede nový typ jízdního dokladu nazvaný KOMBI ZÓNA. Ten cestujícím umožní využívat různé druhy dopravních prostředků bez ohledu na zóny, jimiž jejich trasy vedou.

Dosud bylo podobné využívání vlaků a autobusů podmíněno tarifními výjimkami. Ty budou nyní v případě, kde už proběhla integrace železniční tratí, zrušeny. „Jdeme cestou maximálního zjednodušení celého systému pro cestující, kteří si mohou vybírat mezi různými typy dopravy,“ říká ředitel krajského koordinátora Jaroslav Tomík.

KOMBI ZÓNU bude možné si zakoupit v týdenní nebo měsíční variantě. Cestující s ní budou moci využívat i městkou hromadnou dopravu včetně tramvají.

Příkladem může být doprava z Olomouce do Prostějova. Aby cestující nemusel kupovat zvlášť jízdenku na cestování čtyřmi zónami autobusem a čtyřmi zónami vlakem, koupí si KOMBI ZÓNU a vystačí si s jednou jízdenkou platící pro všechny dopravní prostředky a všechny zóny na trase. S tímto dokladem pak bude v rámci jízdy libovolně přestupovat, což platí i o MHD v Prostějově i Olomouci.

Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje zavede KOMBI ZÓNY pro občanské jízdné, zlevněné jízdné, seniory 65+, žákovské jízdné do 15 let a žákovské jízdné od 15 do 26 let. „Věříme, že toto je produkt pro všechny generace cestujících, který jim zjednoduší využívání Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje,“ konstatoval náměstek hejtmana zodpovědný za oblast dopravy Alois Mačák.

Nový doklad budou vydávat dopravci, kteří příslušnou KOMBI ZÓNOU projíždí. Dopravní podnik města Olomouce KOMBI ZÓNY vydávat nebude.

Další informace naleznete také webových stránkách FTL.