Integrovaný dopravní systém se rozšíří o další trati

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

V polovině letošního roku se Integrovaný dopravní systém Olomouckého kraje rozšíří o tři další železniční trati. Od 1. července do něj budou patřit trati 275 Olomouc – Drahanovice, 301 Olomouc – Prostějov – Nezamyslice a 310 v úseku Hrubá Voda – Moravský Beroun.

Integrace tratí cestujícím umožní cestovat na jednu jízdenku vlakem, příměstským autobusem a v případě Olomouce a Prostějova také městskou hromadnou dopravou. Podmínkou bude zažádat o příslušnou jízdenku v některém z prodejních míst. Těmi jsou pokladny v železničních stanicích a v případě neobsazených stanic přímo průvodčí, příměstské autobusy, prodejny Dopravního podniku města Olomouce.

Při cestování bude navíc možné od 1. července využít takzvané KOMBI ZÓNY, které zjednodušují jízdu různými dopravními prostředky v různých zónách integrovaného systému.

„Naším cílem je dosáhnout cestování na jeden jízdní doklad po celém území Olomouckého kraje. Integrace tratí je pro nás dalším krokem, kterým se našemu záměru blížíme,“ říká ředitel Koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Jaroslav Tomík.

KIDSOK připravuje integrace tratí dlouhodobě. Například loni do systému zahrnul trať 310 z Olomouce do Hrubé Vody, nyní se integrovaný úsek posouvá až do Moravského Berouna. „Dopravní obslužnost je prioritou Olomouckého kraje. Není to jen přeprava občanů do zaměstnání, ale také dobré dopravní spojení dětí do škol a seniorů k lékaři, co nás motivuje na celém systému neustále pracovat,“ uvedl náměstek hejtmana zodpovědný za oblast dopravy Alois Mačák.

Objednávku veřejné dopravy od 1. ledna letošního roku kompletně zajišťuje Olomoucký kraj prostřednictvím KIDSOK. Kraj totiž převzal i takzvanou ostatní dopravní obslužnost, kterou si dosud zajišťovaly jednotlivé obce.

Přesné podmínky využívání Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje a různé druhy jízdenek jsou popsány v přiloženém letáku.