Vchod do starého podchodu na olomouckém nádraží se do května uzavře

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Správa železniční dopravní cesty uzavře 24. října vstup do starého podchodu k nástupištím z hlavní části vestibulu olomouckého hlavního nádraží. Důvodem budou stavební práce. 

Vstup do podchodu zůstane uzavřený zřejmě až do května příštího roku. Cestujícím bude nadále k dispozici vchod do nového podchodu v pravé části vestibulu u lékárny a také vchod z přednádražního prostoru. 

Správa železniční dopravní cesty umístila v průběhu rekonstrukce do nového podchodu odjezdové tabule. V podchodu se pohybují také informátoři Českých drah v reflexních vestách, poskytují cestujícím potřebné informace a navigují je na správná nástupiště. 

S ohledem na náročnost rekonstrukce kolejiště a nástupišť na hlavním olomouckém nádraží České dráhy prosí všechny cestující, aby byli při výstupech, nástupech a přemístění na jiná nástupiště k sobě vzájemně ohleduplní a počítali s mírně delší docházkovou vzdáleností. 

Všem se velice omlouváme za komplikace způsobené rekonstrukcí, která přinese nový komfort v cestování vlaky. 

Níže si můžete stáhnout navigaci cestujících z vestibulu hlavního nádraží k stávajícímu (novému) podchodu a k nástupištím 1A, 2, 3, 4, a 5. První snímek zobrazuje současný stav, druhý situaci po uzavření vstupu z hlavního vestibulu.