Školy budou soutěžit na téma veřejné dopravy

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje připravil na podzim soutěž pro základní školy. Záštitu nad ní převzal 1. náměstek hejtmana Alois Mačák a jejím tématem bude veřejná doprava.Ilustrační foto - Školy budou soutěžit na téma veřejné dopravy - IDSOK 1

Děti se do ní zapojí kreslením obrázků, vymýšlením sloganu a odpovídáním na otázky týkající se dopravy. Soutěž bude mít také svou hlasovací část, kde budou o pořadí účastníků rozhodovat návštěvníci webových stránek.

Pro výtvarnou část soutěže byla vybrána témata „Jak jezdím bezpečně do školy“ a „Jak se bude jezdit v roce 2050“. Žáci mohou ztvárnit své představy do obrázku formátu A3.

Kdo nebude chtít malovat, může se do soutěže zapojit vymýšlením sloganu na téma „Integrovaná doprava, veřejná doprava, cestování hromadnými prostředky v Olomouckém kraji“.

Součástí soutěže bude rovněž odpovídání na kvízové otázky orientované na dopravu. Organizátoři pro ně připravili dotazy týkající se historie dopravy, integrovaného dopravního systému a bezpečnosti silničního provozu.

O výtvarných pracích a mottech bude následně možné na webu hlasovat, takže v celkovém pořadí bude hrát velkou roli, jakou oblibu získají u veřejnosti.

Soutěž bude probíhat od 6. do 26. října, poté začne hlasování na webu trvající do 9. listopadu 2014. Soutěž je koncipována jako týmová. Za každou školu se bude moci zúčastnit jeden tým složený z 35 žáků. Na vítěznou skupinu čeká autobusový zájezd na některé ze zajímavých míst v Olomouckém kraji a věcné ceny.

Podrobnosti k soutěži zájemci najdou na adrese www.soutez.kidsok.cz