Kraje posílí dopravu mezi Hranicemi a Valašským Meziříčím

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Mezi Hranicemi na Přerovsku a Valašským Meziříčím začne jezdit více vlakových spojů, které budou zastavovat i v menších obcích na trati. Dohodli se na tom koordinátoři dopravy v Olomouckém a Zlínském kraji. Opatření vstoupí v platnost s novými jízdními řády v polovině prosince.

Nový pár vlaků bude jezdit v pracovních dnech mimo období letních a zimních prázdnin. „Snažili jsme se vyhovět požadavkům starostů obcí nacházejících se na této trati,“ uvedl ředitel Koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Jaroslav Tomík. „Představitelé obcí usilovali o posílení dopravy na této trati dlouhodobě,“ upřesnila jednatelka Koordinátora veřejné dopravy Zlínského kraje Věra Fuksová.

Nově zavedené spoje pojedou na trati v průběhu dopoledne. Podle návrhu vlak vyrazí ze Vsetína v 9.28 hodin a do stanice Hranice na Moravě přijede v 10.20 hodin s přípojem na vlak EC směr Ostrava. Zpět se vydá z Hranic v 10.49 po příjezdech vlaků z Brna a Ostravy, aby dojel do Valašského Meziříčí v 11.19 hodin. Na území Olomouckého kraje obslouží cestující na zastávce Hranice na Moravě město a dále v obcích Teplice nad Bečvou, Černotín, Špičky, Milotice nad Bečvou a Hustopeče nad Bečvou.

Na nově zavedený spoj bude nasazen motorový vůz řady 810 Českých drah. Na úhradě ztráty se budou podílet oba kraje.