Město spolupracuje s krajem na integraci dopravy

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Město Olomouc se bude podílet na další integraci veřejné dopravy. Rada města v pondělí schválila dokumenty potřebné k propojení železniční trati číslo 310 v úseku Hrubá Voda – Olomouc s městskou hromadnou dopravou. Na středeční tiskové konferenci to oznámil náměstek primátora Ivo Vlach. V rámci Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje bude možné mezi oběma druhy dopravy přestupovat a používat přitom jednu jízdenku. Město na projektu spolupracuje s Olomouckým krajem zastupovaným KIDSOK.

tisková zpráva statutárního města Olomouce:

VLAKEM I TRAMVAJÍ NA JEDNU JÍZDENKU

V Hrubé Vodě si koupíte jízdenku na vlak a s ní pak v Olomouci přestoupíte na tramvaj či autobus. Zajímavý pilotní projekt integrace Českých drah do zóny 71 Olomouc IDSOK schválila na pondělním jednání olomoucká městská rada. Díky tomuto projektu budou spolupracovat České dráhy s dopravci Dopravní podnik města Olomouce, ARRIVA Morava a Auta-Busy Studený. Pro cestující to znamená jednodušší a levnější cestování.

Projekt, který se týká trati číslo 310 v úseku od Hrubé Vody do Olomouce, bude spuštěn 1. dubna tohoto roku. „Integrace je krokem především ve prospěch cestujících, kteří budou moci na jeden jízdní doklad cestovat u všech zmíněných dopravců,“ vysvětlil náměstek primátora Ivo Vlach. Radní si současně stanovili, že tento pilotní projekt integrace trati 310 bude v lednu 2015 vyhodnocen včetně ekonomických dopadů na tržby DPMO.