Evropský týden mobility propagoval veřejnou dopravu

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Propagace veřejné dopravy patřila k hlavním cílům akce k Evropskému týdnu mobility probíhající minulý týden v Přerově. Účastnil se jí také Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (KIDSOK). Ten účastníky seznamoval především s výhodami cestování v integrovaném dopravním systému. „Dobře fungující veřejná doprava je zásadní jak pro mobilitu pracovní síly, navíc v období vysoké nezaměstnanosti, ale také i pro každodenní důležité potřeby našich spoluobčanů,“ uvedl 1. náměstek hejtmana Alois Mačák.

Letošní Evropský týden mobility se zaměřil především na kvalitu ovzduší, které ve městech negativně ovlivňuje individuální automobilová doprava. Dopravní a logistická společnost provozující MHD v Přerově proto postupně na dvě místa přistavila autobus na stlačený zemní plyn, aby na něm demonstrovala možnosti ochrany životního prostředí díky snížení množství vypouštěných škodlivin. Vozidlo bylo navíc nízkopodlažní, takže si snadné nastupování mohli vyzkoušet jak občané se zdravotním postižením, tak například rodiče s kočárky.

KIDSOK na akci poskytl informační materiály o integrovaném dopravním systému. Dětským návštěvníkům pak nabídl možnost získat za malované obrázky s tématikou veřejné dopravy drobné dárky. Díla dětí bude možné vidět přímo v autobusech jezdících na pravidelných linkách MHD v Přerově.