České dráhy otevřely cyklopůjčovny na střední a severní Moravě

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Se začátkem turistické sezóny otevřely České dráhy v pondělí 1. dubna v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji tři půjčovny kol. Půjčovny jsou ideální možností při plánování výletu či tuzemské dovolené bez starostí o komplikovanější přepravu kola autem. Půjčovny budou otevřené do 31. října 2013.

Vypůjčení kola v půjčovně Českých drah přináší zákazníkům řadu výhod. Na vybraných tratích je možné vypůjčené kolo přepravovat zdarma, bezplatná je i jeho úschova na nádražích a ve vlacích. Půjčovny nabízejí kvalitní trekingová a horská kola, na kterých je prováděn odborný servis. Zapůjčení kola je velmi snadné. Je potřeba mít u sebe dva platné osobní průkazy, složit zálohu 500 Kč v Krnově, 1000 Kč v olomoucké a kroměřížské půjčovně, skupiny 2 – 5 osob 2 000 Kč, uzavřít smlouvu a po zaplacení půjčovného vyrazit. Zálohu cestující dostanou zpět po vrácení kola. Rezervaci kol lze zajistit také prostřednictvím e-mailu či telefonu.

Půjčovna kol ČD v Olomouckém kraji

V Olomouckém kraji je půjčovna kol na olomouckém hlavním nádraží. K dispozici je tu celkem 18 kol. Vypůjčené kolo lze vrátit i na hlavním nádraží v Prostějově. Jednodenní nájemné stojí 160 korun, půjčovné pro držitele In-karty je 120 korun. Využít lze i nabídku polodenního nájmu, platí od 13:00 hod. do osmé hodiny ranní následujícího dne. Cena je 120 Kč, zvýhodněné půjčovné je 90 Kč. Novinkou v letošní roce je rozšíření tratí s bezplatnou přepravou vypůjčeného bicyklu. Nově tak může každý vyrazit z Olomouce do Jeseníku nebo Šumperku. V Olomouckém kraji je spousta kvalitních cyklotras různé náročnosti, jejichž významné body jsou snadno dostupné vlakem. Nejlákavější je určitě tzv. Moravská stezka z Mikulovic do Kroměříže o délce 148 km. Méně náročná je vyjížďka kolem Bystřice nebo Litovelským Pomoravím. Na kole lze za jeden den poznat i hanáckou metropoli, jako ideální průvodce poslouží www.olomoucbiketour.cz a www.ok-tourism.cz.

Tratě s bezplatnou přepravou vypůjčených kol v osobních a spěšných vlacích:

• trať 270 v úseku Olomouc hl.n. – Zábřeh na Moravě
• trať 271 v úseku Prostějov hl.n. – Dzbel
• trať 273 v úseku Prostějov hl.n. – Červenka
• trať 275 v úseku Olomouc hl.n. – Senice na Hané
• trať 291 v úseku Zábřeh na Moravě – Šumperk
• trať 292 v úseku Šumperk – Jeseník
• trať 301 v úseku Olomouc hl.n. – Prostějov hl.n.
• trať 310 v úseku Olomouc hl.n. – Moravský Beroun