KIDSOK prosadil na ministerstvu dopravy zastavení vlaků Ex, doba jízdy ze Šumperska a Jesenicka do P

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Expresní vlaky spojující východní kraje České republiky s Prahou budou od příštího jízdního řádu zastavovat v Zábřehu. Koordinátorovi Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (KIDSOK) se o tom podařilo přesvědčit ministerstvo dopravy. „O toto opatření jsme usilovali dlouhodobě. Cestujícím ze Šumperska a Jesenicka se zkrátí jízda do Prahy zhruba o 30 minut,“ konstatoval ředitel KIDSOK Jaroslav Tomík.

Na nádraží Zábřeh na Moravě dosud zastavovaly pouze expresní vlaky směřující do Ostravy. Expresy na trojici tras (Slovensko-) Vsetín – Praha, Veselí nad Moravou – Praha a Zlín – Praha zatím stanicí pouze projížděly. Od prosince 2013 se to změní. Expresy díky domu budou v Zábřehu zastavovat v hodinovém taktu. Cesta z Jeseníku do Prahy potrvá 3 hodiny 48 minut (v opačném směru 3 hodiny 53 minut) a z Hanušovic do Prahy 2 hodiny 41 minut (v opačném směru 2 hodiny 41 minut).

Koordinátor Integrovaného dopravního systému si od opatření slibuje rovněž lepší spojení v relaci Šumperk – Olomouc – Valašsko/Slovensko.