Rekonstrukce přerovského nádraží omezí pohyb po areálu

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

V prostorách železniční stanice v Přerově budou dočasně omezeny přístupové cesty do odbavovacích prostor a na všechna nástupiště. K omezení dojde z důvodu rekonstrukce 1. nástupiště a podchodu. Akce bude probíhat od pondělí 4. března 2013, předpokládaný termín ukončení prací je 24. května 2013. Rekonstrukci má na starosti státní organizace Správa železniční a dopravní cesty.

Po tuto dobu bude přístup do odbavovacích prostor (ČD centrum, pokladní přepážky, čekárna) možný výhradně hlavním vchodem, po schodech od města. Uzavřené budou i bezbariérové přístupy z bočních stran výpravní budovy (přes 1. nástupiště). Bezbariérový přístup k vlakům na 2. – 4. nástupiště bude možný pouze jižním (nově vybudovaným) podchodem, který je vybaven výtahy.

S ohledem na výše uvedené je vhodné, aby cestující přicházeli na nádraží dříve a počítali s prodloužením doby mezi nákupem jízdenek a přechodem k vlakům na jednotlivá nástupiště. Imobilní cestující by si měli svoji přepravu objednávat s dostatečným předstihem prostřednictvím kontaktního centra ČD, telefonní linka 840 112 113, nebo prostřednictvím objednávky na stránkách www.cd.cz, možný je i přímý telefonní kontakt na zaměstnance přerovského nádraží na telefonním čísle 972 734 411. Vzhledem k tomu, že nebude po dobu rekonstrukce zajištěn bezbariérový přístup k pokladním přepážkám, imobilní cestující bude vlakový doprovod odbavovat přímo ve vlaku bez jakékoliv přirážky.