České dráhy posilují před Vánoci dálkové spoje a doporučují cestujícím zajistit si rezervace

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

V souvislosti s blížícími se vánočními svátky posílí České dráhy dálkové vlaky na nejdůležitějších tratích v republice. Delší soupravy vyrazily na cesty již o uplynulém víkendu, s dalšími je možné počítat zejména ve druhé polovině tohoto týdne, kdy budou lidé odjíždět domů na vánoční svátky. Dopravce nabízí před Vánoci zhruba 12 tisíc dodatečných míst k sezení, nejvíce posílené budou trasy z Prahy na Ostravsko, Zlínsko nebo do Brna. Přestože ČD v maximální míře posílí dálkové spoje, dopravce doporučuje, aby si cestující koupili včas jízdenky a místenky, a předešli tak čekání ve frontách u pokladních přepážek. Místenky by si určitě měli koupit ti cestující, kteří plánují využít noční spoje Českých drah do sousedních zemí.

Nejvíce posilových vozů plánují České dráhy zařadit od středy 19. prosince do neděle 23. prosince, kdy bude poptávka po cestování před Vánoci největší. V maximální míře budou posílené všechny důležité trasy v republice – kromě již zmiňovaných půjde také o relace mezi Prahou a západními Čechami nebo mezi Brnem a Bohumínem.

Přes maximální možné posílení souprav dopravce doporučuje cestujícím zajistit si do vlaků jedoucích v době adventních víkendů v předstihu nejen jízdenky, ale také místenky. Rezervace by si určitě měli pořídit cestující, kteří pojedou nočními vlaky na Slovensko, do Rakouska a Německa. Některé z nich jsou již téměř vyprodané.

I přes personální posílení služeb na pokladních přepážkách se mohou tvořit v klíčových stanicích fronty. Cestující si ale mohou jízdenky zajistit také přes internet, v automatech nebo na lince Kontaktního centra ČD 840 112 113. Novinkou je možnost nákupu jízdenek přímo z mobilního telefonu prostřednictvím mobilní verze eShopu na internetových stránkách ČD (http://m.cd.cz). Přes internet lze jízdenky koupit v eShopu Českých drah na adrese www.cd.cz/eshop, nezbytná je platební karta, kterou je možné platit za nákup na internetu. Po telefonu je možné koupit jízdenky v Kontaktním centru Českých drah na lince 840 112 113, která je dostupná 24 hodin denně ve třech světových jazycích.

Cestující získají veškeré potřebné informace o svých spojích 24 hodin denně v Kontaktním centru Českých drah na lince 840 112 113 nebo e-mailu info@cd.cz.