Jeseník získá novou autobusovou zastávku

Upozornění: Informace na této stránce již nejsou platné! Aktuální údaje získáte na titulní stránce či v hlavním menu.

Se zavedením nového jízdního řádu k 9. prosinci letošního roku vznikne v Jeseníku nová autobusová zastávka. Ta bude umístěna v bezprostřední blízkosti tamní železniční stanice. „Nová zastávka výrazně zkrátí přestupní vzdálenost mezi autobusy a vlaky,“ uvedl ředitel Koordinátora Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Jaroslav Tomík.

Zastávku Jeseník, železniční stanice bude využívat autobusová linka 950112 (Jeseník, Lázně, Priessnitz – Jeseník, žel. st. – Jeseník, lékárna – Jeseník aut. nádraží a zpět). Dále pak vybrané spoje linky 950116 (Zlaté Hory – Písečná – Jeseník, aut. nádr. – Jeseník, nemocnice, Jeseník, žel. st. a zpět).

Výhodou zřízení zastávky bude zvýšení komfortu a bezpečnosti cestujících při přestupování mezi vlaky a autobusy a pokračování některých spojů linky 950116 z autobusového nádraží se zastavením na zastávce Jeseník, nemocnice. V neposlední řadě dojde k přímému spojení železniční stanice s autobusovým nádražím a bude možné nahradit autobusovým spojením vybrané vlaky mezi Jeseníkem a Zlatými Horami. Změny byly připraveny ve spolupráci se Sdružením měst a obcí Jesenicka i samotným městem Jeseníkem.